Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Poliţia în serviciul unui Lexus…

Poliţia în serviciul unui Lexus privat

Astăzi în prima jumătate a zilei au fost observate mai multe convoaie de maşini de lux însoţite de poliţie care circulau în perimetrul SIS – Casa Guvernului.


Aproape de ora 12, la intersecţia străzilor S.Lazo şi Ştefan cel Mare un convoi poliţienesc însoţea o maşină de lux marca Lexus LS cu seria înmatricualre C KR. Limuzina ţinea calea spre casa guvenului, având în faţă o maşina de poliţie, iar în sapte o Skoda Superb de culaore neagra. Pentru că Lexusul mergea cu viteză mare, ceilalţi participanţi la trafic au fost înlăturaţi cu sunetul sirenelor maşinii poliţieneşti. De asemenea mai mulţi agenţi rutieri dirijau circulaţia în favoarea acestui convoi.

Unii dintre trecători susţin că acest Lexus ar aparţine lui Veaceslav Iordan, care astăzi urmează să fie demis din funcţia de şef al Agenţiei „Apele Moldovei”.  Solicitaţi de pietonii blocaţi la intersecţii, agenţii de circulaţie au refuzat să explice pe cine însoţeşte poliţia.

În acelaşi timp mai mulţi agenţi de circulaţie erau dislocaţi la toate cele patru intersecţii alăturate Casei Guvernului. La intrarea în clădirea Executivului dinspre strada Bănulescu-Bodoni erau parcate mai multe automobile de marca Skoda Octavia Tour, unele dintre ele având numere de guvern, iar altele – numere private. La momentul ieşirii acestor maşini din perimetrul guvernului, agenţii de circulaţie facilitau trecerea acestor maşini cu numere private.